Product Description

Betaald Educatief Verlof Afstandsonderwijs
Opleidingscheques Secundair onderwijs
Vestiging Lesmoment Startdatum Lokaal
Geen data Geen data Geen data Geen data

De module is een onderdeel van de opleiding Koken.

Doel

In deze module leert de cursist elementaire kooktechnieken uit te voeren. Hij bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken.

Inhoud

Welzijn op het werk

  • Pictogrammen
  • Noodnummers
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Keukenuitrusting, klein materieel en toestellen

  • Soorten
  • Gebruik
  • Onderhoud

Voedingsdriehoek

  • Soorten voedingsmiddelen
  • Keuzecriteria

Voedingsmiddelen

  • Gebruik
  • Seizoensgebonden
  • Prijs
  • Hoeveelheid
  • Versheid

Voedselbewaring

  • Onderscheid koele berging/koelkast/diepvriezer
  • LabelenGrondstoffen
  • Kenmerken
  • FIFO-systeem

Productkennis

Werkplan

  • Volgorde
  • Tijdsplan
  • Op smaak brengen (kruiden kiezen aangepast aan de grondstoffen)

Materiaalkeuze

Bereidingen

Hoeveelheden

  • Maten en gewichten
  • Verbanden

Reiniging en versnijding

  • Technieken

Reiniging en het panklaar maken

  • Technieken

Reiniging

  • Technieken

Versnijdingen

Voorkennis

Geen voorkennis vereist

Prijs

  • Inschrijvingsgeld: € 120
  • Kopiegeld: € 4
  • Materialengeld: +/- € 10 – € 12 + € 5

* Het materialengeld en kopiegeld worden betaald bij aanvang  van de opleiding.
** De info en prijzen zijn indicatief. De juiste enige prijs is de prijs bij de inschrijving.

Studieduur

80 lestijden = 1 semester