Product Description

Betaald Educatief Verlof Afstandsonderwijs
Opleidingscheques Secundair onderwijs
Vestiging Lesmoment Startdatum Lokaal
Geen data Geen data Geen data Geen data

Doel

Aan de hand van allerlei digitale media een mooi persoonlijk verhalend filmpje of “digital story” kunnen maken bedoeld voor het internet.
Evaluatie gebeurd aan de hand van opdrachten (in een portfolio) die leiden tot je digital story.

Voorbeelden

Inhoud

  • Het toepassen van bewegend beeld, foto en geluid in het creatief opbouwen van een kort persoonlijk verhaal/getuigenis bestemd voor het internet.
  • We bekijken het begrip storytelling. We maken zelf een internetverhaal.
    De nadruk ligt op de praktijk.
  • We passen het volgende toe om een verhaal op youtube te plaatsen: video/foto apps (worden kort besproken), videobewerkingstools (er wordt gewerkt met een eenvoudige tool om te monteren), geluidtools (audacity) voor een voice-over en alle mogelijke dingen die foto’s maken en filmen.
  • Elke cursist werkt aan een eigen korte impressie, getuigenis of belevenis om er één kort “digital story” van te maken en op YouTube te plaatsen.

Begrip: digitaal verhaal of digital story

Een ‘digitaal verhaal’ of digital story is een kort audiovisueel verhaal, vaak tussen de 2 à 5 minuten, waarbij gebruik gemaakt wordt van eenvoudige en voor de hand liggende digitale media, zoals een digitale camera, ingescande foto’s, archiefbeelden, gsm-beelden, voice recorders e.d. Het is ontstaan onder invloed van youtube, een ideale manier om kort en bondig verhalen te plaatsen op het internet, snel in te spelen op actuele gebeurtenissen, een oproep te lanceren of je eigen talenten tentoon te stellen met eenvoudige middelen.

Voorkennis

Voldoende computerervaring.

Software

Alle mogelijke eenvoudige software om met beeld en geluid te kunnen werken. We werken met een eigen cursus. Het handboek waardoor we ons laten inspireren is dit van “Digital Storytelling – capturing lives, creating community” van Joe Lambert.

Prijs

  • Inschrijvingsgeld: € 90
  • Materialengeld

Benodigdheden:
Digitaal fototoestel, kabel of kaartlezer, handboek fototoestel, Toestel met minimum opnameprogramma’s (portret, landschap, nacht, macro,…), liefst halfautomaatstanden.

* Het materialengeld wordt betaald bij aanvang  van de opleiding en kan variëren.
** De juiste totale prijs is de prijs bij de inschrijving.

Studieduur

60 lestijden