Product Description

Betaald Educatief Verlof Afstandsonderwijs
Opleidingscheques Secundair onderwijs
Vestiging Lesmoment Startdatum Lokaal
Lessenrooster ICT en Fotografie

Doel

Het doel van de cursus is dat de cursist zijn camera leert kennen via de halfautomatische programma’s en op zo’n manier instelt dat de belichting en compositie een mooier beeld opleveren. De gemaakte foto’s worden op de computer gezet en bewerkt of verwerkt in een presentatie.

Inhoud

De cursus bevat twee delen.

  • Enerzijds leert de cursist met zijn camera werken. De basisfuncties en technische mogelijkheden van de camera worden uitgelegd aan de hand van de automatische en halfautomatische programma’s van het toestel. Tijdens het leren instellen van de camera wordt de cursist bewust gemaakt van de compositie en de lichtinval.
  • Anderzijds is er ook oog voor het computergedeelte. Worden de foto’s thuis afgedrukt of ga je ze online aanleveren? De gemaakte foto’s worden verwerkt in een diavoorstelling enz.

Voorkennis

De cursist kan vlot werken met de computer. Mappen aanmaken en beheren zit in de vingers. Het internet kan makkelijk geraadpleegd en gebruikt worden.

Software

 

Prijs

  • Inschrijvingsgeld: € 90
  • Materialengeld

Benodigdheden:
Digitaal fototoestel, kabel of kaartlezer, handboek fototoestel, Toestel met minimum opnameprogramma’s (portret, landschap, nacht, macro,…), liefst halfautomaatstanden.

* Het materialengeld wordt betaald bij aanvang  van de opleiding en kan variëren.
** De juiste totale prijs is de prijs bij de inschrijving.

Studieduur

60 lestijden = 1 semester