Product Description

Betaald Educatief Verlof Afstandsonderwijs
Opleidingscheques Secundair onderwijs
Vestiging Lesmoment Startdatum Lokaal
Geen data Geen data Geen data Geen data

De module is een onderdeel van de opleiding Koken.

Doel

In deze module leert de cursist een menu bereiden in functie van bepaalde gelegenheden m.n. familiebijeenkomst –feestjes, bijzondere feestdagen in huiselijke kring, …. Hij maakt hierbij gebruik van diverse kooktechnieken. Daarnaast leert hij de regels van gastvrijheid en leert hij oog te hebben voor de
tafeldienst m.n. tafel schikken, opdienen en afdienen.

Inhoud

Samenstelling feestmenu

  • Seizoen
  • Gelegenheid
  • Budget
  • Infrastructuur

Hoeveelheden

  • Maten en gewichten
  • Metrische verbanden
  • Hoeveelheden berekenen

Bereidingen

  • Sausen
  • Buffetten
  • Hapjes
  • Mousses
  • Pasteien
  • Vullingen
  • Degen

Feestelijke maaltijden

  • Vis, schaal- en schelpdieren
    • Reiniging
    • Verwerken
    • Techniek
  • Vlees

Deegsoorten

  • Desserten
    • Gecombineerde desserten
    • Sorbets

Afwerking

  • Verse kruiden
  • Gerecht op smaak

Flamberen

  • Decoratieve schikkingen

Tafeldienst

  • Onthaal
  • Tafeldekken
  • Opdienen
  • Gerechten
    • Dranken
  • Afruimen

Voorkennis

De cursist beschikt over het deelcertificaat van de module “Basis koken” of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

Prijs

  • Inschrijvingsgeld: € 120
  • Kopiegeld: € 4
  • Materialengeld

* Het materialengeld wordt betaald bij aanvang  van de opleiding en kan variëren.
** De juiste totale prijs is de prijs bij de inschrijving.

Studieduur

80 lestijden = 1 semester