Zoek je een uitdaging? Kom dan Japans leren!

Iedereen is welkom om kennis te komen maken met deze fascinerende taal.  Tijdens deze opleiding leer je niet alleen een nieuwe taal maar ook de Japanse cultuur komt aan bod. De lessen worden aangevuld met culturele activiteiten. Enkele voorbeelden zijn: origami, kalligrafie, Japans koken, speciale ‘let’s talk Japanese’ meetings in de Japanse tuin van Hasselt … Bekijk hier de foto’s!

Een nieuwe taal leren vergt doorzettingsvermogen. Tijdens dit traject word je bijgestaan door een gedreven leerkracht en aangemoedigd door enthousiaste medecursisten. Tijdens elke les worden er kleine  stappen gezet om deze ‘vreemde’ taal onder de knie te krijgen.

In de eerste richtgraad ligt de focus op woordenschat die je in dagdagelijkse conversaties kan gebruiken. Doorheen het schooljaar komen er maar liefst 3 geschriften aan bod.  Hiragana en katakana (2 Japanse geschriften) en Kanji (karakters afkomstig uit China).

Er wordt ingezet op de 4 vaardigheden (luisteren, lezen, spreken en schrijven) maar op termijn wordt de nadruk meer op spreken gelegd. Zo zal je na Richtgraad 1 (2 schooljaren) je reeds goed kunnen behelpen in dagdagelijkse situaties.