Product Description

Betaald Educatief Verlof Afstandsonderwijs
Opleidingscheques Secundair onderwijs
Vestiging Lesmoment Startdatum Lokaal
De Bever maandag 18.00 – 22.30 u 11/09/2017 Kooklokaal
De module is een onderdeel van de opleiding Koken.

Doel

In deze module leert de cursist een volledig menu bereiden. Traditionele gerechten worden in deze module vervangen door hedendaagse gerechten die aansluiten bij de trends. Voedingsmiddelen, smaakmakers en kruiden worden verwerkt in hedendaagse gerechten. De cursist maakt hierbij gebruik van diverse kooktechnieken.

Inhoud

Trendy basiskooktechnieken

  • Stomen
  • Wokken
  • Grillen

Trendy werken

  • Bereidingstijd
  • Combinatie smaken
  • Gebruikte voedingsmiddelen

Sausen

  • Warme sausen
  • Koude sausen

Hapjes

Europese gerechten

  • Mediterraan
  • Oost-Europees

Niet-Europese gerechten

  • Aziatisch
  • Afrikaans
  • Amerikaans

Afwerking

  • Verse kruiden
  • Gerecht op smaak
  • Dresseren

Voorkennis

De cursist beschikt over het deelcertificaat van de module “Basis koken” of voldoet aan één van de overige toelatingsvoorwaarden voor sequentieel geordende modules van het decreet van 15 juni 2007 betreffende het volwassenenonderwijs.

Prijs

  • Inschrijvingsgeld: € 120
  • Kopiegeld: € 4
  • Materialengeld: +/- € 10 – € 12 + € 5

* Het handboek en kopiegeld worden betaald bij aanvang  van de opleiding.
** De info en prijzen zijn indicatief. De juiste enige prijs is de prijs bij de inschrijving.

Studieduur

80 lestijden = 1 semester